Forumul Academic Roman
Home Despre noi Evenimente Proiecte editoriale Galerie Foto Parteneri Contact


CONCLUZIILE F.A.R.

 

Grupajul “Candidaţii la postul de Primar General vs. societatea civilă” pe care vi l-am prezentat conţine multe propuneri intereseante şi utile. Deşi unii candidaţi sau asociaţii civice au acordat o atenţie mai mare unor aspecte neglijând altele, ele constituie un ansamblu de idei valoroase care ar marca pozitiv viitorul Bucureştiului dacă ar fi transpuse în practică.

F.A.R. atrage atenţia asupra îndeplinirii obligaţiunilor asumate de bunăvoie de candidaţii la alegerile administrative locale pentru care au obţinut voturi ale cetăţenilor Bucureştiului.

Prima responsabilitate revine Primarului general ales ca un candidat independent. Responsabilităţi revin şi celorlalţi candidaţi care au reprezentat partide politice.
Din 55 de consilieri în Consiliul General al Municipiului Bucureşti 24 aparţin PDL, 16 PSD şi 8 PNL. Ei formează o majoritate confortabilă de peste 87%. Dacă vor negocia cu bună credinţă propunerile pe care le-au susţinut în campanie ele chiar se pot realiza.

Societatea civilă are la rândul ei datoria să nu se mulţumească cu rolul de simplu observator şi este obligată să monitorizeze permanent realizarea fiecărei propuneri avansate de candidaţi, precum şi să facă presiuni publice permanente pentru impunerea propriilor propuneri.

Dezbaterile pe care le vom organiza în cadrul celor 5 ateliere permanente şi cu ocazia următoarelor două conferinţe pe această temă vor încerca să stabilească care şi câte din propunerile avansate cu această ocazie sunt viabile sau demagogice, realiste sau fanteziste....